tisdag 28 januari 2014

Howdy! min första blogg yey!😜 SjĂ€lv lĂ€ser jag nt bloggar och det för att jag nt har sĂ„ stort intresse i det, och dĂ„ kan man kanske rĂ€kna ut att jag nt har skrivit nĂ„gon egen blogg innan vi fick det i uppg.

VÄran uppgift va att pröva pÄ att blogga, vi ska oxÄ analysera 3 olika typer av bloggar ex. NÄgon kÀndisblogg, nÄgon privat och en politikers, sÄ det ska nu fÄ bli detta inlÀggets mittpunkt.

KĂ€ndisblogg;
   Kenzas blogg
   Kenzas blogg Ă€r den mest besökta bloggen i Sverige, Ă€nda upp till  1 107 334 följare. Hon skriver om allt frĂ„n fester, galor till makeup och mode, inlĂ€gg med bra innehĂ„ll enligt mig. Hon delar med sig av sin vardag exempelvis vad hon gör, Ă€ter osv. Man finner inget inlĂ€gg stötande, hon formulerar sig vĂ€ldigt vĂ€l vilket gör att man som lĂ€sare lĂ€tt blir intresserad, hon framgĂ„r som en varm person med bra personlighet!💎
   Hennes syfte med bloggen tror jag Ă€r bĂ„de att visa upp mode vilket hennes bilder visar samt ge tips pĂ„ klĂ€dbutiker, o sen kan man som lĂ€sare förstĂ„ att hon gillar att skiva bloggen. Hon skriver mkt kring mode, ger mode tips och visar pĂ„ ett bra sĂ€tt hur man sĂ€tter en extra fĂ€rgklick i sin vardag, pĂ„ fester samt galor m.m.
   I sista inlĂ€gget skerv hon om en vintermorgon dĂ„ hon gĂ„tt pĂ„ en promenad med sin hund Mani i solen, och att hon hade fruktansvĂ€rt ont i munnen fast att hon tagit bakteriedödande i mĂ„nader. Sen fick man veta att hon kvĂ€llen innan haft det mysigt med tjejkompisar som hon bjudit över och lagat mat tillsammans med.

Privatblogg;
   Fyra Ă„rstider- mitt liv pĂ„ landet 🐄
   Fyra Ă„rstider- mitt liv pĂ„ landet Ă€r en blogg med 35 786 följare som skrivs av en kvinna vid namn Anne-Charlotte med mkt bra idĂ©er, om allt frĂ„n hur man ska möblera till hur man fĂ„r en fin trĂ€dgĂ„rd, vilket Ă€r till mesta dels det hon skriver om. Hon delar med sig av sina tips till allmĂ€nheten. Hon verkar vara en glad och possitiv person, bĂ„de pga. det bilderna visar ex. att hon tar kort pĂ„ det som gör henne glad vilket i detta fal Ă€r familjen och trĂ€dgĂ„rden, det hon skapar, nĂ€r hon har möblerat och fixat med saker. Man mĂ€rker ocksĂ„ det pĂ„ hur hon skriver, hon  skriver vĂ€ldigt Ă€nkelt och man fĂ„r en varm kĂ€nsla vilket ocksĂ„ lockar lĂ€sare.
   Hennes syfte med bloggen tror jag Ă€r att intresset finns dĂ€r om att visa upp nĂ„got man kĂ€nner sig stolt över och att kunna ge tips, liksom visa att sĂ„dĂ€r gjorde jag och det blev vĂ€ldigt bra och fint osv. Hon verkar tycka om att skiva sin blogg, varje bild Ă€r som ett budska som ska visa nĂ„got, att en sak kan va fin i sig sjĂ€lv elr hur den kan bli finare om man bara lĂ€gger ner tid och omtanke pĂ„ den.
   I hennes sista inlĂ€gg skriver hon om att hon ska ta en svĂ€ng in till staden, att hennes nackspĂ€rr blivit bĂ€ttre sen gĂ„rdagen och att gĂ„ i affĂ€rer en lördag nt Ă€r sĂ„ mkt hennes grej sĂ„ hon stannar nog nt sĂ„ lĂ€nge.


Politikers blogg; http://anniejohansson.blogspot.se/
Annie Johanssons blogg
Politikern Annie johansson mer kÀnd vid namnet Annie Lööf (C) (sveriges yngsta riksdagsledamot) har en blogg dÀr hon skriver om bÄde framgÄngar och motgÄngar i riksdagen. Syftet med bloggen Àr nog att uttrycka sina Äsikter och lÀgga fram bra saker om hennes parti (centerpartiet). Bloggen handlar mest om att visa vad dem gör under sina möten och beskriva vad dem hÄller pÄ med o sÄ, nÀr dem har debatt elr olika konferenser, vad dem diskuterar om osv.
   Bilderna pĂ„ hennes blogg Ă€r tagna under konferens och annat, och sĂ„ skriver hon alltid nĂ„gon kort sammanfattning under vad dem diskuterar om, elr om dem gör nĂ„got annat, sĂ„ hennes bilder visar ofta vad som hĂ€nder just vid ett tillfĂ€lle.
   I bloggen anvĂ€nder hon ett sprĂ„k som till största del Ă€r lĂ€tt att förstĂ„,  vilket Ă€r bra eftersom det gör att lĂ€sarna orkar lĂ€sa vidare och kĂ€nner att dem hĂ€nger med i vad  hon försöker berĂ€tta i det hon skriver.
   I hennes sista inlĂ€gg skriver hon om ett möte med en man kallad Benjamin Dagan som hĂ„ller ett anförande om Israel, lite om deras situation ekonomiskt och globalt, om det utmaningar som finns runt om i regionen och om fredssamtalen.👣




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar